video

WEBINARJEUGD ASSEN

WEBINARJEUGD ASSEN

‘We hebben last van corona’, vertellen jongeren in gesprekken met de Assense wethouders. Depressie vinden ze een groot woord, maar een fikse coronadip is het zeker. Thuis is het druk. Jongeren willen tijd en ruimte voor zichzelf. Ze missen hun vrienden ondanks alle digitale mogelijkheden om in contact te zijn. En op school raken ze achterop. Ze hebben meer begeleiding nodig. Gemotiveerd blijven voor de zoveelste Teams sessie lukt niet altijd. Maar….er zijn ook jongeren die het wel okay vinden en minder last van corona hebben. Hoe dan ook: tijd voor actie!

Het kabinet vraagt gemeenten, onderwijs, arbeidsmarktregio’s en maatschappelijke organisaties hiervoor de krachten te bundelen. Er is urgentie, op meerdere fronten is geld beschikbaar gesteld en er zijn ideeën. De vraag is: hoe brengen we
dat bij elkaar?

Om daar antwoord op te geven organiseerde De gemeente Assen in samenwerking met Spot TV op 12 mei het online webinar over jeugd en corona. Op deze manier boden zij goede ideeën een podium en werden gedachtes, plannen en acties uitgewisseld om de jeugd in Assen te ondersteunen. Tijdens dit evenement gingen professionals, beleidsmakers, creatieve denkers en jongeren met elkaar in gesprek opzoek naar perspectief.

 

Wil jij een activiteit toevoegen aan de Spot TV agenda?

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

contact

Onze partners