11 september - 1632614400

Week van de sport

Week van de sport

Week van de Sport Assen – 11 tot en met 26 september

 

Van 17 tot en met 26 september staat de Nationale Sportweek op de agenda. In 2019 was Assen host city van deze landelijke sportweek. Juist nu willen we deze week ook niet zomaar aan ons voorbij laten gaan! Tenslotte hebben we lang genoeg stilgezeten en (te) weinig clubgenoten en vrienden ontmoet. We grijpen deze kans aan om niet één maar twee weken sport en bewegen op de kaart te zetten en organiseren De Week van de Sport.

 

Programma:

Deze twee weken staan in het teken van sport en bewegen in Assen. Jong en oud kan kennis maken met verschillende sporten door deel te nemen aan clinics, demonstraties bij te wonen, open trainingen te bezoeken of zelfs mee te doen aan een kennismakingsles. Verenigingen en sportaanbieders zetten de deuren open: voetbal, volleybal, kickboksen, hardlopen, biljarten, turnen, streetdance, dansen, jeu de boules, kinder- en tieneryoga, wielrennen en wandelen en er komen iedere dag activiteiten bij. Klik hieronder voor het volledige activiteiten aanbod. Speciale aandacht is er in deze week voor Walking voetbal en OldStars sport waaronder tennis.

 

Naast het actieve sportaanbod zijn er ook bijeenkomsten en workshops waar men aan deel kan nemen. Zo wordt op maandag 20 september de eerste verjaardag van het Asser sportakkoord gevierd. Mischa Visser (KNVB Coach Nederlands elftal onder 17) en Marcel Groninger (Assistent Bondscoach Jong-Oranje) verzorgen een inspiratiesessie over de ontwikkeling van een speelwijze en teamvorming. Er is een voorlichting over blessurepreventie. Ook op scholen en buitenschoolse opvang-locaties is door middel van bewegend leren aandacht voor het effect van bewegen op cognitief vlak. Op woensdag gaat de Drenthe beweegt-bakfiets langs de bijzondere sport- en beweegplekken die Assen rijk is, om te eindigen op het wielercentrum bij het event van SportDrenthe.

 


Bekijk event

Wil jij een activiteit toevoegen aan de Spot TV agenda?

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

contact

Onze partners