12 mei

Livestream interview met Splinter Chabot

Livestream interview met Splinter Chabot

Op woensdag 12 mei organiseren de bibliotheken van Biblionet Drenthe voor de derde keer een livestream interview. Deze keer is schrijver, programmamaker en politicoloog Splinter Chabot te gast. Matijs Lips, beste docent Nederlands 2018, interviewt hem over zijn boek ‘Confettiregen’. Het publiek kan vragen stellen via de chat.

Splinter Chabot
Op televisie was Chabot onlangs te zien bij de AVROTROS met zijn eigen talkshow ‘SPLINTR!’, waar hij jonge, spraakmakende en niet alledaagse gasten ontving uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media. In september 2021 schrijft Splinter samen met twee andere auteurs mee aan ‘3PAK’, het geschenk van de Boekenweek voor Jongeren.

Begin 2020 verscheen zijn debuutroman ‘Confettiregen’, een verhaal over een jongen en zijn worsteling met en zoektocht naar zichzelf. Over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. In november 2020 is zijn tweede boek ‘Roze Brieven’ verschenen. Een bundeling van de meest bijzondere reacties die hij ontving na de verschijning van ‘Confettiregen’.

Daarnaast verschijnt Chabot regelmatig in diverse praatprogramma’s. In het najaar van 2019 werd Chabot verkozen tot ‘Best Dressed Man’ van het jaar door Esquire.

Ook is Splinter Chabot actief in de politiek. Zo was hij van 2017 tot 2019 landelijk voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD).

Interview
Matijs Lips gaat naar aanleiding van het boek ‘Confettiregen’ met Splinter Chabot in gesprek over ‘het zoeken naar wie je bent’. Lips is docent aan Volta Beilen, school voor voortgezet onderwijs, en werd in 2018 uitgeroepen tot ‘beste docent Nederlands’. Een aantal van zijn leerlingen zal via een online verbinding vragen over ‘Confettiregen’ aan Splinter stellen. Ook het publiek thuis kan via de chat vragen voorleggen.

Live meekijken en vragen stellen op woensdag 12 mei
Iedereen kan dit interview live meekijken op woensdag 12 mei vanaf 19.30 uur via het YouTube kanaal van Biblionet Drenthe. De link is te vinden via de website www.bibliothekendrenthe.nl.

Foto: Anton Corbijn


Bekijk event

Wil jij een activiteit toevoegen aan de Spot TV agenda?

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

contact

Onze partners